+36 42 310 566 +36 30 096 9158    info kukac kallaygyujtemeny pont hu

4400 Nyíregyháza

Bessenyei tér 15.

Nyitvatartás: Kedd - Vasárnap: 9:00 - 17:00

Hétfőn zárva.

Látogatói információkLátogatói információk

NYITVATARTÁS:

Kedd - vasárnap: 9:00-17:00 


A Kállay Gyűjtemény hétfőn zárva tart.


Pénztárzárás: 16:30

Tel: +36 42 / 310 - 566

Mobil: +36 30 / 096-9158 


Ünnepek alatt a nyitvatartási idő megváltoztatásának jogát fenntartjuk. Erről honlapunkon a programokban, Facebook oldalunkon, valamint a helyi sajtóban tájékoztatjuk a nagyközönséget.


Bébiételmelegítési és ivóvízvételi lehetőség a Pénztárnál. Kijelölt pelenkázóhellyel és etetőszékkel rendelkezünk. Az épület akadálymentesen megközelíthető és akadálymentesen lehet közlekedni a Kállay ház egész területén. Kerékpártároló is rendelkezésre áll.

 

CSOPORTOS TÁRLATVEZETÉS:


Állandó és időszaki kiállításainkon tárlatvezetéseket csoportos látogatók számára nyitvatartási időben 09:00 és 17:00 óra között tudunk biztosítani. Az utolsó kezdési időpont 15:30 óra. Az állandó és időszaki kiállításainkon Gyűjteményünk képzett tárlatvezetői tartanak magyar és angol nyelven tárlatvezetéseket. 

Tárlatvezetés ára: magyar nyelven: 5.000.- HUF/alkalom, angol nyelven: 8.000.- HUF/alkalom

Kérjük, hogy tárlatvezetési igényét legalább két hétre előre jelezze e-mailben: info@kallaygyujtemeny.hu vagy telefonon: +36 42 / 310 - 566; +36 30 / 096-9158!


HÁZIREND:

 

A Kállay Gyűjtemény (4400 Nyíregyháza, Bessenyei tér 15.) házirendje azt a célt szolgálja, hogy minden látogató kellemesen és biztonságosan töltse idejét a gyűjteményben. A belépőjegy megvásárlásával, illetve a Kállay Gyűjtemény területére történő belépésével a Házirend rendelkezéseit a gyűjtemény látogatói önmagukra nézve kötelező érvényűnek ismerik el.

 

A gyűjteményt érvényes belépőjeggyel lehet látogatni. Jegyár kedvezmények nem vonhatók össze. Aki több kedvezményre is jogosult, a jegyvásárlás előtt eldöntheti, melyik kedvezményt veszi igénybe.

 

Udvar:

A Kállay – ház udvarán a fűre lépni tilos! A szökőkút peremére felállni és ráülni tilos!

 

Közlekedés, akadálymentesség:

A gyűjtemény látogatói, illetve belépői szabadon, önállóan saját felelősségünkre használhatják gyalogos közlekedésre a gyűjtemény közforgalmú tereit, folyosóit, illetve a publikus, nagyközönség számára rendelkezésre álló liftet.

 

Mozgásukban korlátozott személyek lift használatával közelíthetik meg az épület belső részeit, amelyet szükség szerint önállóan használhatnak. Az épület földszintjén és első emeltén egy-egy akadálymentes illemhelyiség található. A mozgásukban korlátozott személyek közlekedését, az épületben történő eligazodását feliratok, piktogramok és szükség esetén a recepció szolgálat információi, ill. fizikai segítségnyújtása segítik.

 

Behozható tárgyak:

A kiállítótérbe csak kisméretű kézitáska vihető be.

Bárminemű más méretű táskát, csomagot, esernyőt, játékot a bejárat melletti fogason vagy a pénztárban kell hagyni.

Őrzés nélkül hagyott értéktárgyakért nem áll módunkban felelősséget vállalni.

Kerékpárt csak az udvarra lehet betolni és a kijelölt kerékpártárolóban elhelyezni, a kiállítótérbe bevinni nem lehet.

A Kállay-ház területére roller összehajtva, lábbal hajtós kis motor, görkorcsolya, jégkorcsolya (kizárólag élvédővel ellátva) kézben bevihető, azonban a kiállítások és a rendezvények helyszíneire tilos bevinni. Azokat kötelező az előtérben vagy a pénztárban elhelyezni.

 

A fentieken kívül a kiállítótérbe tilos bevinni palackot, ételt, italt, élő állatot (kivéve a vakvezető kutyát), szúró- és vágóeszközöket, illetve bármit, ami a látogatók és a munkatársak testi épségét, biztonságát, illetve a műtárgyak állapotát veszélyezteti (amennyiben egészségileg indokolt, folyadék bevihető: kizárólag egy darab, táskában tartott, max. 0,5 literes palackban, de fogyasztása csak kiállítótéren kívül engedélyezett).

 

Kiállítóterek használata:

Étkezés:

A gyűjtemény kiállítótereiben tilos az ételek és italok fogyasztása.

Kisgyermekek számára a gyűjtemény konyhájában biztosított a bébiétel melegítési lehetőség. Kérje recepciós munkatársunk segítségét!

Vízfogyasztás a gyűjtemény konyhájában ingyenesen elérhető a személyzet közreműködésével.

 

Műtárgyak:

A kiállított műtárgyak állaga már egy érintéstől is sérülhet. A műtárgyakat és a vitrineket biztonsági és műtárgyvédelmi okokból megérinteni tilos. A kiállítóteret és annak berendezési tárgyait kötelező rendeltetésszerűen használni.

Kérjük, hogy a kiállítóterekben ne zavarjuk a többi látogatót hangos beszéddel, a mobiltelefonokat lehetőleg halkítsuk le!

 

Fényképezés, videózás:

Fényképek és videók készítése fotójegy megvásárlása esetén engedélyezett, kivéve, ha a kiállítás elején egyéb tájékoztató tábla található kihelyezve. A felvételek kizárólag személyes célokra használhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók.

 

Tárlatvezetés:

Kiállításainkon kizárólag a gyűjtemény képzett tárlatvezetői tarthatnak tárlatvezetést, előzetes egyeztetést követően, díj ellenében.

 

Zárási rend:

A pénztár a gyűjtemény zárása előtt fél órával zár. Kérjük, a kiállítótermeket zárás előtt legkésőbb tíz perccel elhagyni.

 

Családi és csoportos látogatás:

A csoportvezetőt, kísérő tanárt illetve szülőt terheli a felelősség azért, hogy csoportjuk minden tagja betartsa a látogatói szabályzatban foglaltakat.

A 14 év alatti személy a gyűjteményben kizárólag felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat.

A szülő, nagykorú kísérő felel azért, hogy a gyermek a műtárgyak épségét megóvja, és a kiállítóteret, valamint annak berendezési tárgyait rendeltetésszerűen használja. A fiatalkorú testi épségéért is a szülő, nagykorú kísérő felel.

 

Látogatás kisgyermekkel:

A Kállay Gyűjtemény kifejezetten várja a gyerekeket, ugyanakkor személyi és műtárgybiztonsági okokból az alábbi szabályok betartása elengedhetetlen:

  • két évnél fiatalabb kisgyermeket kizárólag babakocsiban, vagy a testre elől rögzített hordozóban lehet a kiállítótérbe vinni,

  • babakocsit csak tolni szabad, kézben összecsukott állapotban sem szállítható

  • bármely korú kisgyermek nyakban és háton való hordozása biztonsági okokból nem megengedhető,

  • a kiskorúért az őt kísérő nagykorú felel.

 

Dohányzás:

A Kállay Gyűjtemény épületében tilos a dohányzás, elektromos cigaretta használata sem megengedett. Dohányozni csak az udvaron, az erre kijelölt helyen lehetséges.

 

Elveszett tárgyak:

A gyűjtemény az elveszett értéktárgyakért felelősséget nem vállal. Talált vagy elveszett értéktárgyak esetében a recepciót kérjük értesíteni! Azokat a tárgyakat, amelyekért tulajdonosuk 6 hónapig nem jelentkezett, a gyűjtemény kiselejtezi vagy felajánlja jótékony célra.

 

 

Nyíregyháza, 2020. augusztus 4.

 

 

 

Dohanics László

gyűjteményvezető

 

 

Köszönjük, hogy együttműködik velünk értékeink megőrzésében!