+36 42 310 566    info kukac kallaygyujtemeny pont hu

4400 Nyíregyháza

Bessenyei tér 15.

Nyitvatartás: Kedd-Vasárnap: 09:00-17:00.

Hétfő: zárva.

Kiállítás

Tiszai Nagy Menyhért és Nagy Enzo Zoltán festmény- és fotókiállítás
Tiszai Nagy Menyhért és Nagy Enzo Zoltán festmény- és fotókiállítás

Nagy Enzoe Zoltán 1970 júliusában született Komáromban. A prágai Károly Egyetem Teológiai Karán végzett és a prágai Művészeti Akadémián művészeti fotózást is tanult. Tanulmányai befejezése után először fotózással foglalkozott, Huszár Tibor fotóművész volt a mestere. A kilencvenes években édesapja, Tiszai Nagy Menyhért (1944-2012) (Kisgéres egykori református lelkésze, festőművész és irodalmár) hatására kezdett el foglalkozni festészettel. Nagy hatással voltak rá Filep István és Dušan Baláž kassai festők, valamint a régi nagy mesterek alkotásai.

Fantáziaképei, portréi változatosak, a lírai ábrázolástól, egészen az ironikusan groteszkig. Így vall ábrázolásmódjáról: „Az arcok egész skáláját mutatom be, de azt tudni kell, hogy a portrékon megfestett embereket szeretem, és úgy festem, ahogy látom, szépségükkel és hibáikkal egyetemben”. Tájképein, csendéleteiben nem szokványos témákat, extrém helyzeteket mutat be. Olajfestményt és akvarellt is fest.

Többször részt vett a TICCE - a Bodrogközi és Ung-vidéki Alkotó Művészek Társulása - által szervezett kiállításokon: Budapesten, Kisvárdán, Kassán, Tőketerebesen, Királyhelmecen és Nagykaposon. Egyéni kiállításai voltak Vaján és Királyhelmecen több ízben is, valamint 2006-ban Victoriában, Gozó (Málta) szigetén. Fényképeiből kiállítás nyílt Kassán, Prágában és Vaján. Prágában a "150 éves a fényképészet" című kiállításon is szerepelt fotóival.


Tiszai nagy Menyhért és Nagy Enzoe Zoltán kiállítása